Používáním tohoto webu souhlasíte s využíváním cookies na těchto stránkách. Více informací ZDE. Rozumím

KOŠÍK.CZ PŘEDSTAVUJE KONCEPT ZÁŽITKOVÉHO ŘEZNICTVÍ

8. 07 2019 | E-shop s potravinami Košík.cz pro své zákazníky v novém konceptu spojil řemeslný přístup ke zpracování masa s možnostmi, které přináší prostředí online supermarketu. Ve spolupráci s řezníkem Martinem Kloudou z Vysočiny pro zákazníky vybral, porazil a naporcoval býka a poté nechal maso tradičním způsobem vyzrát. Při nákupu tak zákazníci poznají příběh každého vybraného steaku a dostanou se k nejkvalitnějšímu čerstvému masu, jaké se dá na celém trhu koupit.

Pro zákazníky byl naporcován býk plemene Aberdeen Angus ze znojemského chovu o stáří 18 měsíců a jateční váze kolem 800 kilogramů. Kus byl kompletně rozbourán a využito bude veškeré jeho maso. To bylo vyvěšené po dobu 30 dnů, část pak zůstane vyvěšená o 15 dní déle. Zároveň bude připravené namleté maso pro burgery. O všech kusech bude zákazníky informovat microsite, která jim dá zároveň tipy na zpracování méně tradičních částí masa. Těch bude rovnou 10 druhů a vedle klasického T-bone steaku bude možné nakoupit i méně známé druhy jako třeba côte de bœuf nebo picanha.

„Přijít k farmáři, vybrat konkrétní kus a nechat si od řezníka připravit vybranou porci na míru. Přesně to jsme chtěli zákazníkům nabídnout online. Dopřát jim možnost poznat, odkud jejich maso pochází a jaký příběh za ním stojí. Naším zážitkovým řeznictvím navazujeme na předchozí aktivity Košíku v terénu, kde jsme chtěli ukázat poctivou práci vybraných dodavatelů,“ zmiňuje Tomáš Jeřábek, CEO Košík.cz. „Zákazníci budou vědět o svém steaku nebo burgeru opravdu první poslední. A budou mít jistotu, že pro své kulinářské aktivity dostali to nejlepší maso, které jde připravit.“

Koncept vznikl ve spolupráci s českým expertem na staření masa Martinem Kloudou. Ten v posledních letech testoval celou řadu mnohdy již zaniklých způsobů, jak zpracovávat a stařit hovězí maso. Sám Klouda se podílí na chovu později bouraných kusů, takže ovlivňuje chuť a kvalitu masa například krmným programem. Zároveň zpracovává výhradně maso z krav a býků chovaných v Čechách a na Moravě.

„Chtěli jsme zákazníkům především přiblížit, jak vypadá opravdu poctivá práce řezníka. Věříme, že když budou znát příběh masa, které objednávají, přehodnotí také svůj přístup k němu,“ doplňuje Jeřábek. „Rádi se tak vracíme ke kořenům celého řemesla, které v sobě mají zodpovědnost řezníka za celý proces chovu i to, že žádná část zvířete nepřijde nazmar.“

Samotný rozprodej býka bude záležitostí jen několika dnů. Podle Košíku už je však nyní jasné, že podobným způsobem bude spolupracovat také s dalšími dodavateli.
„Košík si vždy zakládal na kvalitě, otevřenosti a dialogu se svými zákazníky. Tohle je cesta, jak dokázat, že to myslíme opravdu vážně,“ dokončuje Jeřábek.

Košík.cz je e-shop s potravinami, drogerií a potřebami pro domácnost. Z více než 15 000 položek včetně těch ze sekce „Budoucnost bez obalu“, výběrových marketů Delmart a Wine Food či britského supermarketu Iceland si mohou vybírat čtyři miliony zákazníků v Praze a středních Čechách, na Plzeňsku, Liberecku, Ústecku, v Hradci Králové a na Pardubicku, ale také v okolí Teplic, Mostu a Chomutova.

Diskuse

Čtěte více

MISTR SVĚTA I EVROPY MARTIN NOGOL ROZDÁ 200 HELEM V RÁMCI EDUKATIVNÍ KAMPANĚ SPOLEČNOSTI LIME

MISTR SVĚTA I EVROPY MARTIN NOGOL ROZDÁ 200 HELEM V RÁMCI EDUKATIVNÍ KAMPANĚ SPOLEČNOSTI LIME

Společnost Lime v Praze ve Žlutých lázních 25. června spustí edukativní kampaň First Ride Festival, jejímž cílem je propagovat bezpečnou a ohleduplnou jízdu na elektrických koloběžkách a propojit ...

Pozor na volání během letní dovolené, může vás stát tisíce

Pozor na volání během letní dovolené, může vás stát tisíce

Pokud vaše cesty za letní dovolenou míří dále než za hranice Česka, určitě dobře znáte zprávy mobilního operátora, které vás u každých státních hranic informují o změnách sítě a cenách volání, ...

Chystá se největší letošní dražba developerských pozemků v Praze, patřily Františku Chvalovskému

Chystá se největší letošní dražba developerských pozemků v Praze, patřily Františku Chvalovskému

Rozsáhlé developerské pozemky s rozlohou 36 tisíc m2 na rozhraní pražských čtvrtí Střížkova a Libně jdou do dražby. Dražba pozemků je vyvrcholením táhnoucích se soudních sporů a osmnáct let ...

Relaxujte venku. Tipy, které oceníte během slunečných dní na zahradě i na terase

Relaxujte venku. Tipy, které oceníte během slunečných dní na zahradě i na terase

Máte svůj kousek zeleně, kterou se chystáte na léto zvelebit? Ať už plánujete venkovní posezení na zahradě nebo na terase, přinášíme několik tipů, které během slunečných dní venku určitě ...

Vzpomínka na houslového čaroděje: JRD představuje nový projekt Bohdalecké kvarteto

Vzpomínka na houslového čaroděje: JRD představuje nový projekt Bohdalecké kvarteto

V pražské Michli, nedaleko rodného domu houslového virtuosa Jana Kubelíka, vyroste nový projekt společnosti JRD: Bohdalecké kvarteto. Energeticky pasivní dům se 182 byty, který v sobě ...

.

Odpočívejte a relaxujte kdykoliv a kdekoliv...Váš partner SPA STUDIO
 

Odpočívejte a relaxujte kdykoliv a kdekoliv...Váš partner SPA STUDIO